Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Çikolatanın Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!

Size biraz Nalinka Pinka çikolatalarından bahsedeceğim...

Bir çikolatayla şımartılmadan veya tüm acılarımızı zengin bonbonlarda boğmadan önce asla iki kez düşünmüyoruz. Çikolatayı diğer yiyeceklerden daha fazla istememize neden olan açıklanamaz bir içgüdü var. Ama gerçekten de bu tadı neden bu kadar çok sevdiğimizi açıklayan bazı nesnel faktörler var!

 

ÖDÜL!

Çocukken hepimize yapacağımız bir davranış karşılığında çikolata vaat edilmiştir. Ya da önemli bir şeyin başarılmasından sonra. Değil mi?

Aynı duyguları yetişkin hayatımıza da taşıyor olabiliriz. "Ben bunu hak ettim!" uzun bir konferans ve toplantı gününden sonra çikolata ikramımızın önünde ilan ettiğimiz şey. Ebeveynlerimiz çikolataya çocukken günlük hayatımızda özel, benzersiz ve neredeyse seçkin bir yer verdiler. Onu özledik, onun için ağladık, olay çıkardık, heyecanlandık.

Farkında olmasak da bu anılar bilinçaltımıza kazınır ve onlara göre davranmaya devam ederiz.

Çikolata, bize ücretsiz erişim verilen bir şey değildi. Ya bunun için çabalamak zorundaydık ya da ondan vazgeçmek zorunda kaldık. Belki de bu yüzden kendimizi yetişkinler olarak bu kadar çok şımartırken buluyoruz. Artık istediğimiz zaman çikolata satın almak için para, zaman ve araçlara sahibiz.

Bu bizim uzun yıllar süren mücadelemizin intikamı olmalı.

 

BENZERSİZ BİR DUYUSAL DENEYİM

 Çikolata kadar 5 duyunun tümünü içeren pek çok yiyecek yoktur. Güzel bir parlaklık ve tasarımın görüntüsü, gerekli dokunuş, beklenen çıtırtı, aroma buketi ve binlerce farklı lezzetin tadı tam bir duyusal deneyim sunuyor. Ama bu hepsi değil! Çikolata aynı zamanda çok dokulu bir yolculuktur. Oda sıcaklığında katı bir tablet veya tabaka halinde başlar, kakao yağı eridikçe ağızda yumuşar, neredeyse sıvı hale gelir ve sonunda iz bırakmadan kaybolur. Diğer yiyecekler sabit bir tat sunarken, çikolatanın doğası gereği yaşattığı her saniye açılmaya hazır çok dokulu bir yolculuğu vardır. Eklenen bileşenler içerdiğinde çikolata, çıtır, çiğnenebilir, kadifemsi, kumlu, yapışkan ve pürüzsüz ağız hissinin sonsuz haz veren uyumunu getirir. Ve sonsuz çeşitlilikteki lezzetlerinden bahsetmemize gerek var mı? Her kişinin damak zevkine uygun bir çikolata vardır. Nalinka Pinka çikolata atölyesi tamda sizin damak tadınıza göre tüm yaratıcılığıyla her gün çikolatalarını kalıplarına döküyor. Peki sizin favoriniz hangi Nalinka Pinka çikolatası ?

Çikolatanın Mutlulukla Bir İlgisi Olmalı!