Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

İtalyan Merengi Nedir ve Nasıl Yapılır?

İtalyan Merengi Nedir?

Muhteşem kurtarıcı bir İtalyan stilidir. Bu beze ile keklerinizi, turtalarınızı, ve tatlılarınızı süsleyin. Çırpılmış yumurta akı üzerine dökülen basit bir sıcak şeker şurubu karışımının, basit olanı nasıl muhteşem hale getirebileceğini keşfedin.

Küçük bir uyarı: Tatlılarda pişmemiş yumurta kullanmayı sevmiyorsanız, burada zamanınızı boşa harcıyorsunuz. İtalyan beze biraz uçlarda yaşamayı sevenler için! İtalyan beze içindeki yumurtalar kesinlikle pişmez.

İtalyan Merengi sadece yapabileceğiniz en stabil beze değil, aynı zamanda yapabileceğiniz en kolay bezedir. İddia ediyorum gözlerim kapalı yapabilirim!

Sadece üç malzemeye ihtiyacınız olacak: toz şeker, su ve tabii ki yumurta akı. Sarıları atmayın! Onları biraz tuz veya şekerle birleştirin ve dondurun! Dondurma, muhallebi veya başka bir şey yapmak için kullandıktan sonra bana daha sonra teşekkür edeceksiniz…

Gelelim tarife..

1- Yumurtalarınızı uygun şekilde ayırın,
Yumurtanın beyazlarını sarılarından ayırırken dikkatli olun, çünkü kaçan en ufak bir sarı, beyazların sertleşmesini önleyecektir. Ayrıca ekipmanlarınızın çok temiz olduğundan emin olun, herhangi bir kir, nem veya yağ da beyazların sert tepe noktalarına ulaşmasını engelleyebilir.

2- Şeker şurubunu yavaşça ısıtın.
Isıyı açmadan önce şeker şurubu suda tamamen eriyene kadar yavaşça ısıtın. Tamamen çözülmemişse kristalleşebilir ve yeniden başlamanız gerekebilir.

3- Şeker şurubunun doğru sıcaklıkta olduğundan emin olun.
Şeker şurubunu yumurta aklarına eklemeden önce 118°C'ye çıkarmak önemlidir (bunun için bir şeker termometresinden yardım alabilirsiniz). Bu, yumurta aklarının tamamen pişmesini sağlar (böylece bezelerin daha fazla pişirilmesi gerekmez.

4- Malzemeleri dikkatlice birleştirin.
Yumurta aklarına şeker şurubunu nasıl eklediğiniz de önemlidir. Karışım boyunca eşit olarak dağıldığından ve eklenmeden önce çok fazla soğumadığından emin olmak için yavaşça, sabit bir akışla eklenmesi gerekir.  Ayrıca, şeker şurubunu doğrudan çırpıcıların üzerine dökmekten kaçının.
Tüm şeker şurubu içine girdikten sonra, şimdiye kadar yaptığınız en parlak, en ipeksi bezeye dönüşene kadar karışımı çırpmaya devam edin. Bununla birlikte, aşırı çırpmamaya dikkat edin, çünkü karışım havayı hapsetmeye başlayabilir ve marshmallow gibi hacimli olur ancak pürüzsüz olmaz.

 

 

İtalyan Merengi Nedir ve Nasıl Yapılır?