Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Konumuz Yaban Mersini

Nalinka Pinka ekibi olarak bu ayın rengini mavi belirledik ve mavi meyvelerden ilk aklımıza gelen de Yaban Mersini oldu.

Bu yazımızda yaban mersini hakkında bilmeniz gereken her şeyi, günde kaç tane yemeniz gerektiğini ve sağlığa yararları hakkında konuşuyoruz. Okumaya devam edin..

Yaban Mersini Nedir ?
Yaban mersini, kızılcık, turna yemişi gibi diğer meyvelerle aynı aileden olan bir orman meyvesidir.
Berry ailesine ait olan yaban mersini, diyetinize dahil etmeniz gereken bir süper besindir. Bu meyveler tatlı, besleyici ve düşük kalorilidir, bu da onları sağlık için son derece uygun yapar. Bu minik meyveler, hayati besinlerin bir güç merkezidir. Taze veya donmuş, bunlar sağlığınızı olumlu olarak etkileyecektir. Bu faydalardan 10'u burada açıklanmıştır.

1- Yaban mersini en iyi antioksidan kaynağıdır.

Antioksidanlar, kanser riskini azaltmak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için önemlidir. Yaban mersininin antioksidan gıdaların kralı olduğu söylenir.

2- Yaban mersini besleyici ve düşük kalorilidir.

Bir fincan yaban mersini 15 gram karbonhidrat ve sadece 84 kalori içerir! Böylece, kalori sayısını artırmadan zengin bir hayati besin kaynağı oluştururlar.

3- Yaban mersini erken yaşlanmayı ve kanseri önlüyor.

Yaban mersini, yaşam süremizi artıran DNA hücre hasarını azaltır. Ayrıca, DNA hasarı kanser gelişimi ile bağlantılıdır. Bu meyveler hücre hasarını azalttığından, daha uzun ve daha sağlıklı yaşamanız olasıdır.

4- Yaban mersini tansiyonu düzenler.

Yaban mersini, tansiyonu düşürdüğü bilindiği için yüksek tansiyon hastaları için oldukça faydalıdır.

5- Yaban mersini kolesterol seviyelerini yönetir.

Yaban mersini içinde bulunan antioksidanlar sayesinde kötü kolestrol seviyesini düşürür ve böylece vücuttaki kolesterolü nötralize eder.

6- Yaban mersini kalp sağlığını korur.

Yukarıda belirtildiği gibi yaban mersini, kolesterolü düzenler ve sağlıklı bir kalbe katkıda bulunan kan basıncını normalleştirir. Bazı araştırmalar yaban mersini yemenin felç ve kalp krizi riskini azalttığını ortaya koymuştur.

7- Yaban mersini anti-diyabetik özelliklere sahiptir.

Diğer meyvelere kıyasla yaban mersini daha az şeker içerir. Bir fincan yaban mersini sadece 15 gram şeker içerir! Araştırmalar, bu meyvelerin insülin duyarlılığını iyileştirdiğini ve vücuttaki glikoz metabolizmasını artırdığını gösteriyor. Bunların tip 2 diyabete yakalanma riskini azalttığı bulunmuştur.

8-Yaban mersini bilişi geliştirir ve hafızayı artırır.

Stres beyninizin hızlı yaşlanmasına neden olur ve bu da bilişsel güçlerimizi olumsuz etkiler. Yaban mersini içinde bulunan bazı faydalı mineraller beyin sağlığınızı iyileştirecek ve beyin hücresi hasarını azaltacaktır.

9- Yaban mersini egzersiz sonrası kas hasarını azaltabilir.

Yoğun egzersiz, kas yorgunluğuna ve ağrıya neden olabilir. Genellikle bu, kas dokularındaki iltihaplanma nedeniyle oluşur. Yaban mersini yemenin hasarı azalttığı ve direnci arttırdığı ortaya çıkmıştır.

10- Veee son olarak Yaban mersini Nalinka Pinka'nın sizler için hazırlamış olduğu özel tatlılarına çok yakışır.

Hem sağlıklı olmak istiyor hem de tatlıdan vazgeçemiyorsanız yaban mersinli entremetlerimizi ve makaronlarımızı mutlaka denemenizi öneriyorum. Vazgeçemeyeceksiniz!

Konumuz Yaban Mersini