Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Siyah İnci Zarafeti

Helllloooo sevgili Nalinka Pinka okuyucuları :)

Bugün size oldukça ilginç ve farklı bir tattan bahsedeceğim. Birçoğunuzun daha önce yemediğinize eminim. (Sipariş verenler hariç ) Blogumuzun adından aklınızda Siyah İnci nasıl canlandı bilmiyorum ama şimdi bu farklı tatlımın tarifini sizlerle de paylaşacağım. Neden siyah inci? Önce bundan bahsedeyim. Çünkü bu tatlının içinde fermante siyah sarımsak var. Neee! tatlının içinde sarımsak mı olur dediğinizi duyar gibiyim ama yemeden önyargı yapmayalım lütfen :) Ve önce size fermante siyah sarımsak nedir? nasıl yapılır? faydaları nelerdir? ufak bir paylaşmak isterim.

Siyah sarımsak, bildiğimiz sarımsağın belirli ısı ve nem koşullarında kurutulmasıyla elde edilen şifa deposu bir besin olarak geçer. Avrupa, Amerika ve Japonya mutfağında oldukça popüler olan siyah sarımsağa, 'fermente' ya da 'kara sarımsak' da deniyor.Bizim ülkemizde de Kastamonu Taşköprü'de üretiliyor. Enerji içecekleri, çikolatalar, dondurma yapımında kullanılabiliyor. Beyaz sarımsağa göre çok daha kokusuz bir sarımsak türüdür. Faydaları ise saymakla bitmez. Sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siyah sarımsak; taze sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içermekte ve böylelikle gençleşme ve iyileşme sürecini çok daha hızlandırmaktadır. Kalp ve damar sağlığını korur, beyin hücrelerini serbest radikal hasarına karşı korur, hafıza bozuklukları semptomlarını azaltır. Sindirim ve dolaşımı arttırır, tansiyonu düzenler. Ve daha bir çok sayamadığım faydası bulunmaktadır.

Geliyorum asıl ilgi çekici konuya.. Siyah İnci'ye

Siyah İnci adını koyduğum bu tatlı Fermante Siyah Sarımsaklı Ricotta Peynirli Makaron aslında. Alışık olduğunuz tüm tatları unutun bu çok farklı bir deneyim olacak sizin için. Hemen tarife geçiyorum.

İtalyan Merengli Makaron Kabukları;
200 gr Toz Badem
200 gr Pudra Şekeri
135 gr Yumurta Beyazı
270 gr Şeker
80 gr Su
Siyah Gıda Boyası

Su ve şekeri 118 dereceye getirin. Yumurta beyazını üzerine dökün ve soğuyana kadar yüksek hızda çırpın. Hazırladığınız merengi, pudra şekeri ve toz badem üzerine dökün ve iyice karıştırın. Gıda boyası ekleyin ve karışım homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Sıkma torbasına alın ve bir duy yardımı ile tepsiye eşit aralıklarla aynı büyüklükte daireler sıkın. 150 derece fırında 15 dakika pişirin.


Ricottalı İtalyan Mereng Tereyağ Kreması;
120 gr Yumurta Beyazı
240 gr Şeker
100 gr Su
250 gr Tereyağ
80 gr Ricotta
Siyah sarımsak püresi

Su ve şekeri 118 dereceye getirin. Yumurta beyazının üzerine dökün ve soğuyana kadar yüksek hızda çırpın. Soğuduktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağı ekleyip krema kıvamına gelene dek çırpmaya devam edin. Ricottayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Duy yerleştirdiğiniz bir sıkma torbasına alın.

Dekorasyon;
Altın tozu
Altın tozuna batırılmış krep kırığı
Yenilebilir çiçek
Yaban mersini püresi
Ricotta krema

Makaronları ikili olarak hazırlayın. Kabuklardan birinin içine krema sıkıp ortasına siyah sarımsak püresi yerleştirin. Kabukları kapatın. Altın tozu ile süsleyin. Tabağa yaban mersini  püresini koyun. Makaronu üzerine yerleştirin. Tabağı krema, altın tozuna batırılmış krep kırığı ve yenilebilir çiçek ile süsleyin.

Sonra gözlerinizi kapatın ve bir ısırık alıp bu olağanüstü tadın keyfini çıkarın..

Siyah İnci Zarafeti