Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Trick Or Treat - Şeker mi Şaka mı?

Eveeet.. Halloween adıyla bildiğimiz Cadılar Bayramı yaklaşıyor. Bizim için de Ekim ayı=Cadılar Bayramı demek. Peki hepimizin adını duyduğu bu oldukça renkli ve eğlenceli bayramın tarihçesini hiç merak ettiniz mi?

Aslında Cadılar Bayramının kökleri eski Kelt festivali Samhain'e dayanır. Keltler, sonbaharın sıcaklığından kışın soğuğuna geçerken, ölülerin ve varolan dünyaların üst üste geleceğine, goblinlerin ve gulyabanilerin yeniden dünyayı istila edeceğine inanırlar. Yani korkutucu kıyafetler giydiklerinde kendilerini bunlara karşı koruduklarını düşünürlerdi.

Her yıl aynı gün kutlanan Halloween şu anda Amerika’daki en büyük ikinci bayramdır. Amerika’da her yıl bu eğlenceli ve bol şekerli bayram için yaklaşık 6 milyar dolar harcanıyor ve 2.5 milyar doları sadece kostümlere gidiyor, bu da onu Noel'den sonra en yüksek hasılat yapan ikinci bayram yapıyor.

Kabak oymak, trick or treat ve korkutucu kostümler giymek, Cadılar Bayramı'nın değişmez gelenekleridir.
Peki nedir bu trick or treat? Çocuklar toplanıp kapı kapı evleri gezerek ev sahiplerine “Şeker mi, Şaka mı ?” diye sorarlar, ev sahipleri de şaka derse çocuklar onlara şaka yaparlar ve ev sahipleri de karşılığında onlara şekerlemeler ve bazı hediyeler verirler. Ve gece boyunca poşetlerce şeker toplarlar.

 

Halloween’in Olmazsa Olmazı El Yapımı Şekerlemeler

Sevdiklerimizle bir araya gelmek için hepimiz fırsat kollarız. Onlara en güzel sunumları en güzel anları yaşatmayı amaçlar onlarla Halloween kutlamalarında bol eğlenceli vakitler geçirmeyi heyecanla bekleriz.Bu sırada bu güzel anlarımıza günün olmazsa olmazı şekerlemeler eşlik etsin isteriz. Nalinka Pinka olarak  Halloween’de özel tasarım şekerlemelerimizle bu özel gününüzde de yanınızdayız. Siz de Cadılar Bayramı için onlarca farklı tat ve lezzetlerdeki ürünlerimizden sipariş vererek sevdiklerinizi ve çocuklarınızı mutlu edebilirsiniz.

 

Bir sonraki yazımızda sonbahar'a en çok yakıştırdığım Balkabağı ve Pumpkin Spice'dan bahsedeceğiz.
Görüşmek üzere, Sevgiler..

Trick Or Treat - Şeker mi Şaka mı?