Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Vazgeçilmezimiz! Kuruyemiş Çeşitleri

O meşhur reklamdan hafızamızda kalan “Aganigi Naganigi! Her gün bir avuç fındık iyi gelir“ sloganını hepimiz hatırlıyoruzdur. Şahsen bizim aklımıza bu şekilde kazındı. Umarım bu reklam sizlerinde aklına “Her gün bir avuç fındık iyi gelir“ olarak kazınmıştır ve alışkanlık haline getirmişsinizdir. Geçtiğimiz ay yaban mersini ve faydalarından bahsetmiştik, Nalinka Pinka’nın bu ayki rengi kahverengi ve size birkaç çeşit kuruyemişin faydalarından bahsedeceğim. Keyifli okumalar..

 

Fındık;

Gün içinde belirli miktarda tüketeceğiniz fındık bağırsaklarınızı çalıştıracak ve metabolizmanızı hızlandıracak bu da kilo vermenizde etkili olacaktır. Ayrıca fındık, astım riskini azaltmada etkilidir. Besin değeri yüksek olan fındık B2 vitamini, folik asit ve lif kaynağı olarak bilinir.  En lezzetli kuruyemiş türlerinden biri olan fındık çeşitli şekillerde kullanılabilir. En çok tüketilen kuruyemişlerin içinde olmasıyla birlikte çikolatalı tatlılarımızda, kahvaltılıklarımızın içinde, içtiğimiz kahvelerimizde sıkla karşılaştığımız bir kabuklu kuruyemiş çeşitidir. 

 

Ceviz;

Bilim adamlarına göre ceviz aslında en sağlıklı kuruyemiş türüdür. Araştırmalar, cevizlerin yer fıstığı, badem, fındık ve antep fıstığı dahil olmak üzere yaygın olarak yenen diğer kuruyemişlerden iki kat daha fazla antioksidan içerdiğini ortaya koydu. Küçüklükten beri şekli itibariyle beyine benzettiğimiz bu sert kabuklu kuruyemiş tabii ki de en çok beyin sağlığımıza faydalıdır. Ceviz karşımıza en çok şerbetli tatlılarda çıkar.

 

Antep Fıstığı;

Antep fıstığı sadece lezzetli değil, aynı zamanda sizin için inanılmaz derecede sağlıklı bir kuruyemiş türüdür. Sağlıklı yağlar ve antioksidanlar bakımından oldukça zengindirler ve kalorileri düşük, proteinleri yüksektir. Antep fıstığı da yine hem şerbetli hem çikolatalı tüm tatlılara yakışan, herkesin çok severek tükettiği bir kuruyemiştir. Nalinka Pinka olarak bizim de en çok kullandığımız kuruyemiştir. Özellikle Antep Fıstıklı Makaron’umuzu denemediyseniz mutlaka tavsiye ediyorum.

 

Badem;

Badem, Amerika’daki en popüler fındık türüdür. Bitki bazlı protein, lif, yağlar, E vitamini ve magnezyum gibi temel besin maddeleri bakımından yüksek, kalp dostu bir atıştırmalıktır. Son araştırmalar, sabahları aç karnına kuruyemiş yemenin vücudunuzdaki kan basıncını sorunsuz bir şekilde düzenleyebileceğini söylüyor. Badem deyince de benim aklıma ilk gelen şey Acıbadem tatlısı oluyor. Son zamanlarda da popüler olan Badem sütünü kahvelerinizde deneyebilirsiniz. Sizin için farklı bir deneyim olacak.

 

Kaju;

Kaju, kaju meyvesinin dibinde büyüyen bir tohumdur aslında. Biraz tuzlu biraz tatlı bir tada sahip en lezzetli fıstık türlerinden biridir. Ve yine diğer kuruyemiş türleri gibi oldukça sağlıklıdır. İçeriğinde bulunan C vitamini sayesinde bağışıklığımızı güçlendirmeye yarar. Kajuyu da yine günlük diyetinize eklemenizi öneriyorum.

 

Bu yazımızda Nalinka Pinka olarak vazgeçilmez olan bazı kuruyemiş çeşitlerine değindik. Faydaları ve lezzetleri ile yiyecek hatta içeceklerimizde aldıkları yer gastronomi dünyasında doldurulamazdır. Bu yemişler bazen çok sert kabuklu olup canımızı sıksada vazgeçilmezimiz olarak devam edecektir. Sağlıklı nesiller yetiştirip, sağlıklı ebeveynler olmamız için siz de günde bir avuç kuruyemiş tüketmeyi unutmayın. Bu arada alerjik reaksiyonlara dikkat edin ve araştırmadan tüketmeyiniz. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Vazgeçilmezimiz! Kuruyemiş Çeşitleri