Sepet
  • Sepetinizde hiç ürün yok.
TOPLAM : 0 ₺

Blog

Yeniyıl Sofralarınızı Süsleyecek Lezzetler

Yeni yılı, çeşitli tatlı ve lezzetli ikramlarla karşılamaktan daha iyi bir yol var mı? Yılbaşı demek tüm gece boyunca atıştırmak demek! O halde siz de aynı fikirdeyseniz ve yılbaşında hangi süslü tatlıyı hazırlasam diye merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Lokmalık ikramlar, leziz kekler ve cupcakeler, dayanılmaz kurabiyeler, zengin çikolatalı ikramlar ve daha fazlası.. İşte kolaylıkla yapabileceğiniz birkaç tatlı;

 

1- Gingerbread Kurabiye

Malzemeler

  • 420 (3 su bardağı) un
  • 4 gr (1/2 tatlı kaşığı) tuz
  • 10 gr (1 yemek kaşığı) toz zencefil
  • 14 gr (2 tatlı kaşığı) toz tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı toz karanfil (isteğe bağlı)
  • 90 gr (6 yemek kaşığı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 150 gr (3/4 su bardağı) esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 160 gr (1/2 su bardağı) pekmez
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (veya toz vanilya)

Yapılışı

  1. Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. İki adet fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  3. Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.
  4. Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağ ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın. (Fazla çırpmayın, kabarmasını istemiyoruz)
  5. İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.
  6. En son ise kuru karışımı ekleyin ve hamur haline gelir gelmez unlanmış tezgahın üzerine alın. (Eğer hamur yapışkansa birazcık un ilavesiyle toparlayın)
  7. Merdaneyle açın ve gingerbread kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kağıda yanyana dizin. (Hamurun fazlasını streçleyip buzluğa kaldırabilirsiniz)
  8. Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin. Fırında 8-9 dakika pişirdikten sonra çıkartıp tadına varabilirsiniz.

 

2- Çikolata Kaplı Çilek

Çikolata kaplı çilekler, kelimenin tam anlamıyla herkes tarafından sevilen, bir lokma büyüklüğündeki ikramlardan biridir. Sadece 2 malzemeyle çikolata kaplı çilek yapmak çok kolaydır. Bu güzel tatlı, yılbaşında sofranızı süsleyecek herkes tarafından keyifle yenecek bir ikramdır.

Yapılışı

  1. Çilekleri hazırlayın
    Çilekleri güzelce yıkayıp kurulayın. Çilekler gerçekten kuru olmalı, yoksa çikolata yapışmaz. Süper kuru olmalılar.
  2. Çikolatayı eritin
    Çikolatayı ocakta eritebilirsiniz.
    Suyu orta-düşük ısıda bir tencerede düşük kaynama noktasına getirin. Ardından ocağın altını kısın ve tencerenin ağzına ısıya dayanıklı büyük bir kase içinde çikolata parçaları yerleştirin. Kasenin altı ile su arasında  boşluk olduğundan emin olun. Çikolata eridikçe sürekli karıştırın. Çikolata tamamen pürüzsüz ve eriyene kadar karıştırın.
  3. Çilekleri kaplayın
    Çileklerin yarısını benmari usulü eritilmiş çikolataya batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Kalan yarısını eritilmiş beyaz çikolataya batırın.
  4. Süsleme
    Kalan çikolatayı üstüne gezdirmek için bir sıkma torbası ve yuvarlak uç kullanın. Ayrıca sprinkles ekleyebilir veya çikolatayı ezilmiş fındıklarla kaplayabilirsiniz.
  5. Bekle
    Fırın tepsisini buzdolabına koyun ve çikolata donana kadar 30 dakika soğutun. 

Veya Nalinka Pinka'nın onlarca farklı çeşit tatlılarından sipariş edebilirsiniz. 😇 Elinizi çabuk tutun sayılı gün kaldı..

 

Bon Appétit!

 

Yeniyıl Sofralarınızı Süsleyecek Lezzetler